Drones, wearables en smart phones vliegen ons om de oren.

CToch nog even kijken naar dat telefoonscherm. Op de wc, voor de tv, in bed. We spenderen steeds meer tijd online. Andersom gaat ons online gedrag ook steeds meer beïnvloeden wat we fysiek doen. Adv big data duurt het niet lang meer en je computer weet sneller hoe jij je voelt, dan jij zelf (technisch al mogelijk).Vanuit de Haagse Hogeschool kreeg ik in mijn rol bij Onderwijs van de Toekomst, de vraag hier een tweetal cursussen voor te ontwikkelen. 1. Voor het schrijven van optimale, zakelijke berichten. 2. Voor het laten zien wat er aan digitale communicatie ontstaat, ook voor de toekomst. And so we did!  

 

De experts Ellen Bokkinga, Hans de Nie, Mischa Coster, Iris van Bossum, Steven de Jong en Wouter Veenboer, sloten aan bij dit avontuur. Samen werkten we aan de ontwikkeling van de cursussen. Maandag trappen we af met lesgeven. Net zoals bij een training in het bedrijfsleven, geldt ook hier dat we de lessen aantrekkelijk willen maken. Helemaal in die huid van de studenten kruipen, want ze zijn onze klanten. Standaard starten we met de smart phones , ‘flipping the classroom tool www.getkahoot.com om te polsen wat studenten al weten, hoe zij er die dag voorstaan en hoe de les daar on the spot op aan kan sluiten. De instructies voor huiswerk zijn in web clippings te zien op het Youtube kanaal van de cursus en de portfolio-opbouw vindt plaats via een blog. En uiteraard gaat er wat aan nieuw technologie getoond worden. Even kijken of die drone ons ook gaat lukken (ivm toestemming voor vliegen). Spannnnund!

 

Tijdens de ontwikkeling van de cursussen voor leerjaar 1, lieten een aantal 4e jaars al weten te likkebaarden bij de cursussen. En ook wij zelf vroegen ons serieus af waarom WIJ dit nooit op school hebben gehad. Hihi. Goed, de verwachtingen zijn dus hooggespannen en voor minder doen we het ook niet. Wil je onze tussentijdse ervaringen horen? Blijf mij of onderwijs van de toekomst dan volgen via Twitter @cvanmechelen en @onderwijsvdt . We zijn uiteraard ook te volgen op de andere sociale netwerken. Google ons!