Future perfect thinking: een wereld vol oplossingen.

Weet je wat ze in de wetenschap doen als ze het niet (meer) weten? Ze verbeelden zich wat de mogelijke oplossingen zijn en gaan dan na of het werkelijk zo is. Met  ‘future perfect thinking’ – kort gezegd: ‘je voorstellen hoe het kan zijn’ –  creëer je een wereld van mogelijke oplossingen voor complexe problemen. Vervolgens ga je na welke oplossingen het meest realistisch zijn. Welke problemen kan deze techniek in jouw organisatie oplossen?

Imagination is more important than knowledge.

While knowledge will get you from A to B, Imagination takes you everywhere – Albert Einstein. 

 

Sinds 2009 pas ik  ‘future perfect thinking’ toe op organisaties. In een zelf ontworpen ‘Reis naar de Toekomst’ heb ik inmiddels honderden mensen meegenomen in nieuwe toekomstscenario’s van retail tot kinderopvang, van onderwijs tot overheden en industriegeoriënteerde bedrijven. Het effect is overal hetzelfde; mensen raken enthousiast, ontwikkelen ideeën in overvloed en raken zich bovenal bewust van het feit dat we geen tijd te verliezen hebben. We naderen niet alleen een tijdperk van veranderingen, maar een verandering van tijdperk. Een periode van nieuwe kansen ALS je ze durft te zien.

 

Zelf ‘future perfect thinking’ toepassen?

Optimaal toegepaste ‘future design thinking’ zit hem  in 4 V’s, namelijk: verbeelding + vertier = verbinden  = vertrouwen (in een oplossing). Hieronder volgt een toelichting aan de hand van het 4V-verbeeldingsmodel en mijn sessie ‘Reis naar de Toekomst van jouw organisatie’. 

 

 

1.) Door de ideale situatie te verbeelden is het gemakkelijker te bedenken hoe het eruit ziet en hoe dit zo is gekomen. Zo doe ik in de reis een stelling gevolgd door een vraag, bijv: Het is 2 maart 2025, jouw klant is optimaal gelukkig met je website. Noem 3 redenen hiervoor. 

2.) Deze verbeeldingsoefening combineer je met een werkvorm die vertier geeft; In de Reis naar de Toekomst zit een game-element en bovendien wordt dit vaak gecombineerd met eten/drinken en een bijzondere locatie.

3.) De combinatie van de bovenste 2 (verbeelding + vertier) geeft een gevoel dat de deelnemer verbonden raakt met het vraagstuk, met de oplossingen EN met elkaar.

4.) De experience is ter plekke zo intens dat het op dat moment meer vertrouwen geeft in de toekomst. Mensen willen er doorgaans sneller mee aan de slag. Voornaam is dat deze experience wordt verlengd en herhaald. Dat komt terug in ‘de routekaart naar de toekomst’ die we maken, maar dat moet ik je toch echt eens op een andere moment uitleggen.

 

 

Lees meer over de ‘Reis naar de Toekomst’ >>