Geven is het nieuwe krijgen

hAls je iets durft te geven, komt het vanzelf bij je terug. Zo richting Sint en Kerst een mooie gedachte. In veel religies omschreven als een voorname zaak, maar voor veel economen (gek genoeg) nog iets nieuws. Steeds meer wordt gesproken over de ‘gift economy’ als een wezenlijk onderdeel van je business. Ik doe het al een aantal jaar, vanaf 28 november iedere vrijdag onder de noemer ‘give-away-day’. Ook voor jou!

 

A gift economy. Het heeft iets van maatschappelijk ondernemen weg, maar wat mij betreft gaat het verder. Wikipedia heeft er een mooie definitie van: A gift economy is a mode of exchange where valuables are not sold, but rather given without an explicit agreement for immediate or future rewards. Vanaf nu doop ik iedere ‘vrijdag’ om tot ‘give-away-day’. Een dag waarin ik mijn kennis, kunde en andere dingen die ik kan/heb deel met mijn netwerk. Ik pas dat eigenlijk al een aantal jaren toe op de vrijdag, dus is ‘give-away-day’ een logisch gevolg. ’s Ochtends plan ik geregeld afspraken met mensen die mij vragen om een inspiratiegesprek over hun businessconcept, het vermarkten ervan en er zijn zelfs mensen die mij een gesprek toevertrouwen over de richting van hun carrière. Heel fijn en bijzonder. Sinds 2007 ben ik vrijdagmiddag vrijwilliger bij Arkin/Mentrum. En zo kan ik mij ook voorstellen dat ik mensen uit mijn netwerk gitaarles ga geven of …? Wat kan ik voor je doen? Challenge me!

 

Ik kan je in ieder geval zeggen: ik voel me er een rijker mens door. Dat gevoel gun ik iedereen. Er gaat bijna geen week voorbij dat iemand op mijn vrijwilligerswerk dan zegt: ik vond het leuk vandaag. Dat vult je hart, wanneer je weet dat het soms het enige amuse-/moment is dat hij of zij heeft in de week heeft….. Zakelijk heeft het mij direct en indirect werk opgeleverd. Ondermeer doordat het mij helpt in mijn “verkoop”verhaal (personal branding) en ik daarmee op veel sympathie stuit.

 

Kan ik iets voor je betekenen?

Een gitaarles, gesprek over jouw ondernemen, sparren over community building of samen een blik op de toekomst werpen van jouw organisatie? Plan een afspraak met mij op ‘give-away-day’ via deze link.  Vanaf 28 nov, (zoveel mogelijk) iedere vrijdag! Klik hier >>