Had ik toch bijna een eigen restaurant gehad…

20140928_144729Of ik nog een gaaf concept wist dat de laatste ruimte in het prestigieuze Markthal Rotterdam kon opvullen. Natuurlijk!  Diezelfde middag nog waren de belangrijkste mensen gebeld; De uitgever van het tijdschrift Delicious, een horeca-ondernemer en mijn partners bij Hospitality van de Toekomst. Had ik (met hun samen) toch bijna een eigen restaurant gehad… >>

 

Dat was 15 augustus jl. De weken daarna beten mijn partners en ik ons als een pitbull vast in deze kans. Het eerste Delicious restaurant moest en zou er komen. Eerst pop-up, dan permanent. 400 manuren later hadden we bijna alles rond; financiering, aandeelverdeling, het concept. Diverse A-merken (o.a. koffiemaker, brouwerij, keukenspecialist) schaarden zich achter ons. Tafels, stoelen, een keuken, personeel. Alles hadden we. Op de voorpui pronkte al netjes ‘Delicious – eten+drinken’.

 

Tot het moment dat ik bij de Markthal verhuurder aanschoof voor de laatste afspraken rondom de pop-up. De verhuurder bleek de week daarvoor een deel van de door ons geopteerde ruimte zonder overleg te hebben verhuurd. Het zou de helft van onze zichtbaarheid verkleinen aan de Markthal kant en de ruimte een heel andere dynamiek geven. Onze koffiepartner en brouwer hadden deze vierkante meters al bijna helemaal voor ons ingericht, kosteloos. De consequenties zouden te vergaand zijn voor iedereen die hier aan meewerkte. Kortom; voor ons geen Markthal.Teleurgesteld en trots tegelijk schudde ik de beste man de hand en liep ik weg.

 

Wat hebben we een gaaf en groot team gemobiliseerd. 8 weken lang, 400+ uren, 10 enthousiaste organisaties. Dit is toch ‘het nieuwe organiseren’! Kansen zien en mensen verbinden. Dank aan hen!

Maarrrr…wie weet poppen we ergens anders up. Houd ons in de gaten!

2 reacties op “Had ik toch bijna een eigen restaurant gehad…

  1. met veel plezier je verhaal gelezen over 9 jaar ondernemen. voor Delicious al eens aan Entrepot gedacht. daar wordt gezocht naar creatieve ondernemers – tja, waar niet. groet, Edwin, mede-ondernemer