Wat was dit een on(der)wijs gave week!

20141114 school als commHoe gaaf is het als je deel mag nemen aan de toekomst van onderwijs. Deze week mocht ik daar bijna iedere dag mee bezig zijn. Maandag stond ik tegenover een zaal vol internationale studenten van de Haagse Hogeschool. Ik deed mijn eerste serieuze experiment met blended learning mbv de tool Kahoot. Dinsdag en woensdag zat ik aan tafel bij de directeuren van  twee basisscholen. We spraken over hun toekomstschool. En donderdag was het weer tijd voor twee lectures in Den Haag over de Network Society. Kortom; wat was dit een on(der)wijs gave week!

 

De activiteiten van onze community Onderwijs van de Toekomst krijgen nu echt gestalte. Naast het lesgeven, wat een aantal van ons doen, krijgt het idee van de school als leercommunity concreet handen en voeten. Op dit moment implementeren we het CLC proces bij twee basisscholen in Amsterdam Nieuw-West en een derde is in aantocht.

 

Ik ben er gewoon trots op dat we al zover zijn gekomen, want het kwam niet voor niets (en we zijn er overigens nog lang niet hoor). Onderwijsland vraagt om een lange adem. Dat gaat niet altijd op met mijn drang naar snelheid, creëren meneren! Inherent daaraan is dat onderwijsmensen doorgaans heel  lief zijn en (dus) de tijd voor je nemen. Daar houd ik dan wel weer van :)